BRIDGE OVER TROUBLED WATER

BRIDGE OVER TROUBLED WATER

Anotace: Básně pro Lenku!

Sbírka: J.Černý - Láska mnoha podob

Když se probudíš, procitneš,
tvá duše v slzách se utápí,
výkřiky srdce tvého mi oznámí,
že tu jseš.
Avšak dál
smutek tvé štěstí dral
a splín osamění tvé srdce roztrhal,
jako most přes rozbouřenou řeku
přenesu tě dál!

Když láska ublíží,
přátelé zradí,
náhle se svých snů máš vzdát.
Když tě teplo studí
a chlad se do tvých skrání vkrad,
a již více není,
kdo by se smál.
Já ruku svou ti podám rád,
a jako most přes rozbouřenou řeku
přenesu tě dál!

Když život do kolen tě sráží
a z prachu víc
se zvednout nemáš chuť.
Slzy zaslepí oči tvé,
pravda nůž do zad ti vráží
a lež má v sobě jedu jako rtuť...
Prosím nevzdávej to
a silná buď!

Slibuji,
že nebude již více takových dní
obsahujíce bolest, temnotu a trápení!
Já vezmu na sebe úlohu tvou
a jako most přes rozbouřenou řeku
rozklenu se pod tebou!

Vstaň a jdi dál,
běž svým touhám vstříc!
Světlo temnotu prozáří,
každý rub má svůj slastný líc.
Zlo se dobrem stává
i když mraky temné jdou
neb jako most přes rozbouřenou řeku
já utěším duši tvou,
pouze štěstím, nikoliv temnotou!

Vždy jako most přes rozbouřenou řeku já budu s tebou!!!
Autor Černý Jonáš, 17.05.2009
Přečteno 387x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Simon and Garfunkel přišli v sedmdesátých letech do Central Parku v New Yorku a způsobili poprask svými křišťálovými písněmi, čistou poezií Simona, hlasem Arta. V té době duněli světem hardrockové kapely, které jsme samozřejmě milovali a milujeme, ale tohle bylo jako když náhle někde zazpívá skřivánek - - - Takže ten text mám v překladu roky v hlavě, tenhle se moc neliší, díky za připomínku...

17.05.2009 07:28:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí