Pochybnosti

Pochybnosti

Anotace: Narychlo psaná básnička, publikovaná ve školním časopise...inspirovaná jednou povídkou..

Stojím tady přede dveřmi

Nevím, jestli otevřít

Já bych tam chtěla jít, věř mi

Ale bojím se, co se bude dít

Když otevřu, všechno se změní

Ale těžko tušit jak

Jestli mé sny a snění

Budou mít dál jak přežívat

A co když nebudou?

Co když mě odmítneš?

Však chci víc pravdu krutou

Nežli tu krásnou lež

Nebo ne? Bojím se?

Ano, mám hrozný strach

Co když vše zničí se

Z přátelství zbude prach

Nebo se pletu snad?

Ne, tomu nevěřím

Že bys jen mě měl rád

S tím se ti nesvěřím

Tak stojím u tvých dveří

Opřená o ně čelem

Přemýšlím, jak ti, kteří

Chtějí jít za světlem

Za světlem života

A to jsi pro mě ty

Moudrost a jistota

Tvé činy, tvé věty

Ne, já prostě neotevřu

Nemám na to dosti sil

Radši sama sebe zapřu

Abys dál si klidně žil

To ti přece neudělám

Svými řečmi ti kazit život

To se radši v tichu schovám

Půjdu pryč, prásknu do bot



• • • • • • • • • • •



Najednou uskočím

Dveře se právě otevřely

Já proti tobě stojím

A tohle už nelze vyjádřit slovy...
Autor Dragoniana, 16.06.2009
Přečteno 354x
Tipy 5
Poslední tipující: al-pacino, BARBYE, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí