Pro Péťu

Pro Péťu

Anotace: pro tu pravou

Sbírka: Sbírka pro Péťu

Před dvěma roky jsem tě poznal,
fotku z toho večera pořád vlastním.
Tvůj úsměv zcela mé srdce rozsekal
a sešívačku na něj těžko sháním.

Toho večera jsem se zeptat bál
a ještě teď si za to nadávám.
Mnohokrát jsem už před touto otázkou stál
a vím, že té otázce na rozloučenou zamávám.

Běžel čas a já to cítil čím dál tím víc,
na nic jiného jsem nemyslel.
Vím, že nezmůžu už nic,
vlastně od začátku jsem to věděl.

Někdo říká, že naděje umírá poslední,
a tímto heslem se já řídím.
Teď stojím sám u jezera v době půlnoční
a uprostřed svítit měsíc vidím.

Už tolikrát jsem cítil nějakou šanci,
kterou si z našich schůzek odnáším.
Nejsem svalouš, nemám auťák ani miliony v ranci,
ale jsem obyčejný kluk a lásku ti přináším.

Možná jsem přehnal tato slova,
co vyplývají z mého citu.
Kéž bych měl srdce z olova
a neměl v puse tuhle notu.

Jak hřmějící bouřku v hlavě tě mám
a ty víš, že to nikdy nevzdám.
Chci, abys šťastná se mnou i beze mě byla,
na všechny strasti ihned zapomněla.
Autor Richard Ježek, 22.06.2009
Přečteno 397x
Tipy 4
Poslední tipující: WAYWARD, al-pacino
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

To WAYWARD: díky :-)
To Ilona: až se tak stane, tak dám vědět, ale už v to ani nedoufám..

25.06.2009 10:51:00 | Richard Ježek

Půvabný příchod na liter ti srdečně přeji.Jsi hezký zamilovaný člověk.Budu se těšit na další tvá dílka.Měj se spokojeně,šťastně,jedině jen s tou pravou.Ilona

25.06.2009 00:35:00 | poetická ilona

...vítej na Literu :-)

25.06.2009 00:32:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí