A víc už nic

A víc už nic

Anotace: Těžko se popisuje co tahle báseň znamená někomu, kdo mě nezná. Kdo zná, pochopí, kdo ne, nechť ráčí bádat :)

Zosnovej báseň, řku ti k rozloučení.
Sepiš ji v pergamen, věnuj jí políbení
ať je jak živá až pošleš ji v tobolce
k holubí nožce uvázané.

Zamávám z okýnka, hedvábným kouskem látky
zmenší se v tečku, jak kaňka v papíře
zamávám naposled tounouce v nedohlednu
zamávám, zapláču ... zapomenu ...

Ještě tu stojíme a v dálce skřípou koleje
stojíme zasnění, v dálavách zbitečky vzpomínek
zůstal jen pramínek, steče mi po tváří
v trati se vytratí ...

Ušli jsme cest, tolik co průvodčí zahlíd jen ve spěchu,
pěšin a silnicí, nerovným krajem a v kopcích se vinoucí
ušli jsme tolika cest, jen matně se v kalužích
setkaly naše odrazy a zamávání ...

A jednou či dvakrát v těch vysokých kopcích
sejdem se doopravdy. Věnuješ mi úsměv a já ...
dám ti jenom verš, co updl z hloubek snění
podám ti drahokam broušený v odpuštění
A víc už nic ...

Uvidíš trilión odlesků v tom kameni
věcí co nastaly a věci co už nikdy nebudou
v hedvábném kousku látky
ve vlaku co odjíždí
nechám ti k nohám padnout
poslední drahokam ...

A možná ho nenajdeš,
k ránu se v trávě leskne tolik věcí ...
A víc ... už nic ...
Autor Silverback, 26.06.2009
Přečteno 304x
Tipy 5
Poslední tipující: bejbyyyy, Anne Leyyd, sestra-konec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na Literu! :) Krásná báseň! Opravdu se ti moc povedla, líbí se mi, i když jak říkáš není tak veselá a radostná ... přesto Supertip! :)

28.06.2009 20:20:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí