Metronom

Metronom

Anotace: ...K

Kdyby jsi jednou byla na tom místě
kde malá otáčecí židlička stojí vedle druhé
nadzvedl bych víko vím to jistě
a tvé prsty by se dotkly klapek klavíru

prozatím nesměle
jako jsou hvězdy na nebi

a potom vesele
jako jsou v očích ohníčky

a potom tajemně
jako jsou v lese světlušky

a potom dojemně
jako jsou děti kolem krku -tak jako živé šály

...bysme si společně hráli

... ... ... ... ... ... ...


Metronom kmitá za tvou hlavou
do rytmu padajících hvězd

jednou...jednou...jednou
bych ti chtěl
otevřít dveře do místnosti
kde bude u zdi stát
klavír

a říct je tvůj

a už se nikdy nebudeme stěhovat
ten klavír tu s námi bude pár generací


Stejně jako Láska.
Autor STIMPRE, 09.07.2009
Přečteno 383x
Tipy 21
Poslední tipující: Markéta G., Mbonita, Bíša, Kapka, kouzelníček, Jana M., Psavec, labuť, Simísek, Žqáry, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krásné verše!

10.07.2009 18:03:00 | Bíša

Stůl a klavír jsou kořeny staletého dubu rodiny…

10.07.2009 15:54:00 | kouzelníček

Pár klavírních tónů a roztančí se srdce...

10.07.2009 07:51:00 | labuť

Moc pěkná,jůů:)

10.07.2009 07:32:00 | Simísek

... ty jsi můj klavír...

10.07.2009 00:14:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí