Bílé prášky

Bílé prášky

Anotace: to není feťácké zasnění, jsou to jen metafory ano?

Milovat tě není hřích
inhalace není vpich.
Není to to samé, že ne,
smrt a smrt - to není stejné.

Hledám zlatou
možná žílu
možná zatou-
lanou vílu.

S tenorovým krákoráním
s kouřem večerním i raním
s černými vlasy a tetováním
jen takové se neubráním.

S kytarou a nebo bez ní
stejně naše tóny nezní
heroin nám zabil hlas
a kokain ho vrátí zas.

Růžový slon a dětský smích
a uklouznutí na bruslích
a tvoje rty na těch mých
ztrácí se v halucinacích.

Polibky jsou bílé prášky
objetí na křídlech vážky.
a smrt je jenom iluze
že bílá není na duze.

Že má rudou krev i ústa
že je jeho duše pustá
že nevěří na zázraky
že je černý - a já taky.

V duši, v srdci, na jazyku
pozná se to při dotyku
jak je libo, jak je v zvyku -
už jen plno ??????????????????????
Autor Ell19, 14.07.2009
Přečteno 374x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, Kamil Princ, carna, Jana M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

díky moc ;)

21.07.2009 23:06:00 | Ell19

Třetí sloka od konce je naprosto perfektní a velmi mne zaujala. Báseň se mi líbí, námět je zajímavý a sdružené rýmy sedí.

20.07.2009 11:05:00 | Kamil Princ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí