Bílý král

Bílý král

Anotace: Život je jako šachy

Sbírka: Výkřiky do tmy

Až dosud žil jsem život s bílou věží,
Však teď jsem zmaten a dýchám s těží.
Našel jsem královnu krásnou a milou,
tak jako padlý sníh zářivě bílou.

Co jsem to za krále jež v rozhodnutí váhá,
kterou mám opustit, která mi drahá.
Jak mám hrát další part s černým hráčem,
když sám svoji hraju hru tvrdou a s pláčem.

Nejde tu zahrát pat, remíza pouhá.
Tahle hra už je mi příliš dlouhá.
A ten kdo přihlíží tiše se směje,
ať už mi tahle hra ke konci spěje.

Nakonec zbude v koutku na polici,
jediná figurka na šachovnici.
Věž už mi utekla za střelcem milým,
Královně černý král stáhl šat bílý.
Autor Jinomost, 26.09.2009
Přečteno 295x
Tipy 5
Poslední tipující: Anastacia-Jane, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí