Maják

Maják

Anotace: Svatební báseň pro Petru a Dustina 26.9.2009

Dva majáky, oba u stejného moře avšak oba na jiném břehu,
svítí v temné noci všem lodím, aby nebloudily v kruhu.
Z jednoho majáku na druhý oko lidské nedohlédne,
jeden proužek světla, vždy když měsíc na oblohu se zvedne
a lidé v míru mohou jít spát.

A přesto, pro každého kdo život hledá, chvíle tu je,
když ze správného místa, nahoře, na věži moře pozoruje.
V ten okamžik kdy světlo do dálek vod míří,
jde vidět záblesk, světlo, lehké jako chmýří,
jako jiskra dvou, co vedle sebe právě stojí.
Autor Alius, 28.09.2009
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí