Dívkám (díl osmý)

Dívkám (díl osmý)

Anotace: Věnováno obzvláště Irenám, Andreám, Cecíliím, Doubravkám, Laurám, Marinám, Pavlínám, Darjám, Juditám, Vandám. Přečíst si to může kdokoliv, samozřejmě.

IRENĚ

Ze stěžně na jachtě
zazněla siréna.
Oděná jen v plachtě
čeká mě Irena.

ANDREE

Byl jsem s ní na Tobagu,
Jávě i Borneu,
Korčule, Hvaru, Pagu.
Myslím tím Andreu.

CECÍLII

Do hrdla tramíny
"všeci" lijí,
opíjím si víny
Cecílii.

DOUBRAVCE

Měla ráda téměř vždycky
Franze Kafku.
Píšu teď filosoficky,
pro Doubravku.

LAUŘE

Jak Ohnivákovi peří
svítí její aura.
Škoda, že na ni nevěří
neuroložka Laura.

MARINĚ

Vykvetly modřence
na rýně,
dám je své milence
Maríně.

PAVLÍNĚ

Když smíš mít hřebíčku
nechtěj blínu,
když smíš mít prosbičku,
chtěj Pavlínu

DARJE

Když se naštve křičí himl,
hergot, ježišmarjá.
Za ta léta jsem si všiml,
dělá mi to Darja.

JUDITĚ

Jsou věci, jež podstoupíš,
neb nutí pudy tě.
Piješ dál? Nebo koupíš
milý dar Juditě?

VANDĚ

Mívali jsme kodiaka,
po něm přišla panda.
Dnes koalu domů láká
medvědářka Vanda.
Autor Mr.George, 20.11.2005
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A pro mne nic :o(

25.11.2005 08:55:00 | michala

Každopádně mé poděkování
za veselé básenkování!!!

21.11.2005 08:36:00 | Cecilka

Doufám, že vybíráš dobrá vína,
by krutá nebyla kocovina... ;o))

21.11.2005 08:25:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí