Osud

Osud

Anotace: Tuhle báseň jsem psala svému příteli... Kdyby někdo nějakou část básně nechápal, tak ať napíše a já vysvětlím, protože každej verš něco znamená a něco vystihuje... Buď situaci, vzhled člověka, chovánín ebo činy člověka apod...

Jen jednou v životě to bývá,
snad naposledy a navždy,
že v člověku jiskra svítá
až dopustí se vraždy.

Usmrtí samotu a udusí žal,
vyplní prázdnotu...
Všeho by se vzdal.

Protože odolat nevyřčeným slovům,
ukrytých v kouřově modré mlze,
podobajícím se sladkým plodům,
to oné dívce nelze.

A tak se jí Anděl vryl pod kůži,
podepsal na čisté srdce,
pohladil jizvy na duši,
bolestivé rány uspal lehce...

Vznáší se mezi nebem a zemí...
Snad jedna věc mi dochází.
Že vysněný Anděl ze sna není,
že životem mě provází...
Autor Asimka, 15.10.2009
Přečteno 444x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí