troufnu si

troufnu si

Anotace: tomu, komu jsem si troufnul a doteď toho nelituju, evě

troufnu si říct, že lítat neumíš
a někde tam za zádama
přece musíš křídla mít
vypadá tak anděl ne?
komu utekla si z obrazu?
Modiglianimu?
toho mám rád ale ne,
vod něj nejsou ty mandlový oči,
co jiskřej jak světýlka na noc na řece
vědět kde, z tý vody chtěl bych pít
vidět v ní sám sebe a ztichlej
sedět na břehu, váhat se v ní utopit
neznám tvuj dotek a troufnu si říct
že máš teplou náruč
alespoň jednou se v ní hřát
na tvejch horkejch ňadrech
za zimu zemřít s odhodlaností
vloček prvního sněhu
troufnu si říct,
že nejseš moc zvědavá a na osud že nevěříš
přece bych ti o sobě z tvejch dlaní chtěl číst
a sem tam krásně lhát jak to za stovku
uměj cikánky a až budu číst v těch bílejch
stránkách rozevřenejch s opatrností k listům
propuštěnejm z vazby, se svátostí
k vzácnejm knihám
než je položím na stůl
než přijde mi zbytečný bejt básníkem
už netroufnu si než zapálit svíčky
a zašeptat amen za bejvalý lásky
Autor kulishak, 30.11.2005
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

závidím tou nejčistší závistí...

01.12.2005 14:58:00 | michala

andělsky nádherné

30.11.2005 22:35:00 | Nausika

Krásné vyznání.

30.11.2005 18:48:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí