Ingredience:
1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) hrušky,jablka,pomeranče,rybíz,švestky,mandarinky,jahody,maliny,borůvky
1200 cukru krystal
2 dcl rumu (nemusí být)
1citron
lžička skořice
3 nemleté hřebíčky
Postup:Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme. Voní po tom celý dům.
No,právě určitě-právě,že to tak má bejt!Rum,rum,rum a pak zase rum:)Čaj nečaj:-)Ale ju,zkusím ho:-)
13.06.2010 00:12:00 | susana načeva
Mńameček,to bude parádní baštinka:-)Asik to naschvál přeženu s rumem:-)))Jojo,děkuji za bezva mlsík!
02.06.2010 17:39:00 | ilona
Znám a dělám. Ale chystám si ho už v létě když mám nadbytky ze zahrádky. Moje známá si ho nezalévala jako čaj, ale používala ho jako džem do jogurtu.
19.12.2009 18:48:00 | Štěpina G
Nápodobně Danuš. A pozor na pralinky. :)
Krásné svátky Vám všem, Literáci...
19.12.2009 17:53:00 | Verule