Divná hudba

Divná hudba

Anotace: Bolestná 10.

Sbírka: Bolestné

Dejte mi, houslaři, dejte mi housle,
ať na ně mohu vyhrát svůj život,
můj projev bude zoufalý, jako má duše,
dostane vás do náhlých mrákot.

Zdá se vám to falešné?
To není mnou, pouze opisuji
příběh mé důvěry bezhlavé,
jeho faleš líp vyjádřím na hoboji.

Půjčte mi harfu, to bude správná hudba,
pomalu na ni vydrnkám své zvláštní chápání,
zde zazní varhany, harmonika i tuba –
– je to píseň velikého zklamání.

Zlomená důvěra kulhavě doprovází na bubny,
mé tiché vzlyky, náhražka to zpěvu,
pak se však objeví něco, co zpřetrhá nám struny
– zemřelo srdce, složte ho do hrobu.
Autor Dragoniana, 07.01.2010
Přečteno 394x
Tipy 4
Poslední tipující: Cagi, Miroslav Možný, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí