Morava..

Morava..

Anotace: .. Valles

Plávam na kryhe po Morave
- tá rieka má ma rada
napokon v ústí po splave
ani sama nezbadá

ako mi slzy po tvári
stekajú k nej do vody
kým padnú, časť sa odparí
do vzduchu, tak to chodí

je noc a Mesiac primrzol
k nebu, nad riekou stuhol
potom, čo vzdych z úst vykĺzol
zovriem s ňou pravý uhol

a z ľadových krýh vznesiem sa
ponad ne nahor do hviezd
nech dráha Luny neklesá
a nemusí Zem podliezť

Morava Valles na Marse
suché údolie prahne
po slzách, až kým po čase
nohami dno nedosiahnem

odtiaľ vrátim sa pod Devín
k Morave, láske mojej
kolmicou z Marsu rozdelím
jedno srdce vo dvoje

po ňom mi ešte ostane
skrýš v tvare srdca dutá
počuješ čiesi volanie
v hrudi sieň nedotknutá?
Autor Petbab, 27.01.2010
Přečteno 277x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, pamp_elka, susana načeva, Sýkorka07, enigman, labuť, Psavec, Holis, aniger, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kousek Moravy na Marsu.

27.01.2010 21:40:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí