Past jménem Láska

Past jménem Láska

Anotace: 2009

Sbírka: Návrat

Láska je lest,

přichystaná samotným Bohem,

která z mladistvé nerozvážnosti

se zamiloval

a ztratil srdce.

Proto

uvrhl lidstvo do pasti,

kterou mnozí nevědomky

sami vyhledávají

a pak ústavy pro chorobomyslné,

praskají ve švech.

Pro boha je to náplast,

na vzpomínky,

které se ochlupatily časem,

a vysmívají se jak jemu samému.

(až z toho smíchu taje sníh)

tak i nám,

již v pasti chyceným.
Autor Jan Václav Znojemský, 07.05.2010
Přečteno 365x
Tipy 2
Poslední tipující: Sima
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a setrváváme tam i rádi...

07.05.2010 15:49:00 | Sima

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí