V prostřed bažin

V prostřed bažin

Anotace: 2010

Sbírka: Návrat

Trpké doušky,

okresního vzduchu,

který už vlastně,

byl minulostí.

Teď to vidím naprosto reálně.



Vzpomínám často,

Bereniko.

Něco jsi mi dala,

něco jsi mi vzala.

Na rozcestí jsi,

třetí cestu skryla,

do bažin,

a trvalo to,

čtyři měsíce,

než jsem se utopil.



Tak dlouho jsem,

se snažil,

tu nenávist,

číst v očích,

tvé lásky,

Jako nějaké,

Melchyzedechovo tajemství.



Štětcem bych,

ti obrazy maloval,

-vskutku-

ale mám ještě teď,

bažiny mezi prsty,

-v očích-

v uších.

- - -

I srdci,

Bereniko!

/ T.
Autor Jan Václav Znojemský, 17.05.2010
Přečteno 281x
Tipy 8
Poslední tipující: eeevik, CULIKATÁ, labuť, modrá..., CORONATION
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí