Modlitba

Modlitba

Anotace: dnešní pocity

Toulám se v myšlenkách
Trmácím se světem
Brouzdám se zmrzlou krajinou
I když je květen

Stanul jsem v osamění
Úsměv se vytratil
Zmizel v zemi zapomnění
Muka žalu, to utrpení

V životě nic strašnějšího není
Než ztratit tebe, v zapomnění
Hřejivý úsměv, jež si mi věnovala
Zkroutil se v ďábelský škleb
Jímž si mne provokovala

Naše duše, jež stanuly v rozporu
Ve válce necitelných názorů,
Jsou odvráceny, každá na jinou stranu
Duše zemřela, již nikdy nepovstanu

Stýská se mi
V tom ledovém pekle zmrzlé země
Mé prosby se šíří obšírným světem
Však už je tu květen

Těch pár dnů, zdá se mi
Vleče se jak spousta let
Tvá krásná přítomnost, chybí mi
Srdce jako by do koše smet

Prosím tebe, božská
Svatá panno Maria,
Za odpuštění, neb
Zklamal jsem tě
Má božská Afrodité
Autor Platón, 19.05.2010
Přečteno 385x
Tipy 5
Poslední tipující: Žqáry, Lota, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí