Vypravěč pohádek

Vypravěč pohádek

Anotace: Kéž by mi to jednou vyprávěl...

Do mého světa vstoupil tiše,
snad přikradl se jako stín,
ubral mi dlaní z nočních výšek,
otrhal stonky kopretin.

Vyprávěl pohádky a občas
zčernalé lokty pohladil
a mě ten dotyk trochu roztřás´
a možná taky rozladil.

Trochu se bojím, když mu říkám,
že nenávidím tenhle svět
a přikláním se ke kritikám,
že nemohu mu rozumět.

Až jednou bude moje hlava
víc šedobílá a popelavá
a Ty mi tohle budeš číst,
najdu snad sílu, abych řekla:

"Už je to dávno, otoč list..."
Autor Métis, 01.07.2010
Přečteno 407x
Tipy 5
Poslední tipující: carodejka, Pevya, Eru Alonnar, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné.))

Až jednou bude moje hlava
víc šedobílá a popelavá
a Ty mi tohle budeš číst,
najdu snad sílu, abych řekla:

"Už je to dávno, otoč list..."

22.07.2010 00:11:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí