Poslední z hvězd

Poslední z hvězd

Anotace: Tolik hvězd... Co by na to asi řekl Malý Princ

Už své rty neslyším útržkovité modlitby šeptat:
Na nebi naděje poslední matné hvězdy jsou,
ledovce života v hlavě mé dávno již začaly tát,
tvé šťastné oči však majáky mými ve tmě jsou.

Má hvězda ve střepech a v slzách padá dolů
a někde nahoře, na tom smutném nebi čekáš ty,
proč něco nechce, abychom byli navždy spolu,
proč kdosi špatné rozdal nám společné karty?

Stále kvetou šeříky v krajinách Tvých, v nebi,
stín k Tobě pouze motýlů ze snu křídla vrhají,
leč nemůžeme tu mít soukromé z mraků hradby,
už jen proto, že i cizí hvězdy Ti k nohám padají.

Tvůj andělský pláč mou umírající hlavu léčil by,
já ovšem nechci kolem Tebe plavat v řece slz,
i když jsi sama Sluncem, Slunce již nesvítí mi -
mou poslední hvězdu jakýsi střep prorazil naskrz.
Autor Dementaire, 03.07.2010
Přečteno 268x
Tipy 3
Poslední tipující: zelená víla, Boudicca, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí