Skladba srdce

Skladba srdce

Anotace: Kdo nepoznal lasku o hodne prisel...

Skladba srdce

Kde to jsem?
Cos to ve mně udělal?
Už jako dřív nejsem,
opět jsi mě vzdělal.
Kde to jsem zase?
Proč s tebou umím žít?
Čí vyrovná se kráse
pocit, že mohu u tebe být?
Leč v myšlenkách jen
dokážeš mě přesvědčit,
zapomenout, když mám sen
a cokoli na světě předčit.
Snad je to ten pohled,
co ve mně zůstane navěky,
ten sladký palčivý med,
jenž je v mém srdci po roky.
Vždyť je to ta melodie,
krásná skladba v našem životě,
jež nás uklidňuje
jako malé vrnící kotě.
Vždyť je to ta hudba v nás,
píseň, kterou posloucháme,
tiše šeptající hlas,
který oba uvnitř máme.

Tak kde jsem teď?
A pokaždé, když nevnímám?
Jen skočím přes tu zeď
a v duši si tě vyhledám.
Kde mě chceš mít ty?
Komu úsměv věnuješ?
O lásce neexistují mýty,
jen příběhy, kterých se zbavuješ.
Stačí už náznak jen
a jsem ztracená,
stačí kratičký sen,
abych byla dočista zmatená.
Jako anděl se mi zjevuješ.
Nemluvíš, ale já přesto vím,
jak moc potřebuješ
znát, co cítím.
Jsme labutě na jezeře,
vždy k sobě doplujeme
a bílá měsíční záře
ukazuje cestu, kam směřujeme.
I kdybych slepá byla,
kdybych tě spatřit nemohla,
to, co bych v srdci cítila,
by jiná láska nepřemohla.

Kam kráčím, když ne k tobě?
A kam mě rozum zavedl?
Naštěstí ten cit v sobě,
mě na správnou cestu přivedl.
Kam jsem to kráčela?
Z cesty mě svedla hlava,
já však nad ní zvítězila
a poznala, která myšlenka je pravá.
Vím o té síle,
která s námi zamotává.
Přirovnám ji k lesní víle,
jež si s námi jen zahrává.
Vím, co s vílou uděláme.
Naučíme ji, co oba víme,
nahlédnout do srdcí ji dáme
a o lásce ji přesvědčíme.
Vždyť ty barvy jsou pestré,
neblednou a nevytrácejí se,
tak jako koření ostré,
do srdce nám navrací se.
Už nejsme děti jako tehdy,
tak barvami zamícháme,
společně vystoupáme schody
a všechno ostatní překonáme.

Kde to jsme oba?
Co jsme dokázali?
Poučila nás doba
a city už nám dosti vzkázali.
Ten dar nám znovu nabízí,
druhou šanci v lásce,
a k opětovnému kroku pobízí,
neboť oba víme, co je v sázce.
Chci zase vidět tvář tvou,
přesvědčit se po tisící,
že dokážeš spatřit i tu mou,
přiložit ruku k líci.
Chtěla bych ti tolik povědět,
ale slova mi nikdy nestačí,
a tak ti těch pár vět,
řeknu pohledem do očí.
Jednou ti svůj život dám,
můj plamínek máš v rukách,
neboť ten pocit, co v srdci mám,
by můj život sám neutáh.
Dokážeš můj plamen vzít?
Jestliže ho s láskou přijmeš,
pak už chci jen tebe ctít,
že tak jak já tebe i ty mě
miluješ...
Autor Juřinka, 07.07.2010
Přečteno 358x
Tipy 4
Poslední tipující: al-pacino, Mbonita, J.U. Ray
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice je to dost dlouhá báseň, ale myslím, že to není na škodu... Už prve jsem ti chtěl napsat, že máš nějaký cit pro rytmus, takový nějaký písničkový. U mě za plný počet bodů.

07.07.2010 09:33:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí