Brušný tanec..

Brušný tanec..

Anotace: hviezda Suhail - Lambda Velorum

V súhvezdí Plachiet je ako ten vietor
čo plátno vzdúva
loď Argó kymáca
trepoce lanami
vody posúva
chtivý vĺn tanca
ibaže s kovovým perím je netvor
s plameňom v zuboch
striebrom na hrudi
sám nebom blúdi
píšuc po stĺpoch
meno tej z ľudí
ktorá ho poslala do plachiet dúchať
na veky večné
duť ako vietor
jedno, či vie to
tu v nekonečne
do plachtovia lode chrbát si šúchať
a po nej túžiť..
tí to neskúsia
čo chcú si užiť
v snoch sa nedusia

Nádherná Suhail nad loďou tancuje
svoj brušný tanec
tak ako žiadna
len on, vyhnanec
k hviezdam do prázdna
po tom, čo z krídel mu pancier zhadzuje
pobozkať môže
hodvábne pery
dotknúť sa kože
spať ako v perí..
Autor Petbab, 09.08.2010
Přečteno 294x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Mbonita, Bíša, Psavec, Jiná, Květka Š., labuť, NikitaNikaT., Agniezka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí, moc!

09.08.2010 10:00:00 | labuť

Nechť každému vítr do plachet se opírá, vede loď života aj lásky k svému cíli blíž a blíž...

09.08.2010 09:59:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí