Nebula NGC 2392..

Nebula NGC 2392..

Anotace: .. Geminorum

Volá mě jedna z hvězd, jenomže která
vždy kolem půlnoci
sám nevím - půlnoc je dnes, nebo včera
v obden, v čas budoucí?

skřípání osí hvězd poslouchám dále
rotují s kadencí
v souhvězdí Blíženců jsem nenadále
postižen absencí

soudnosti, když Ona vynořivší se
ze směsi snů fádních
nahá, jen v prstencích z hedvábní příze
jež v slzách nematní

volá mě jedna z hvězd, ze svého lože
slz, navstříc zářící..
..v čočce je vidět jen mlhavý kroužek
hlasu nemající
Autor Petbab, 26.08.2010
Přečteno 298x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, carodejka, jedam, Mbonita, Gabrielle, Jiná, Psavec, malá slečna, CULIKATÁ, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, vonící romantikou.

27.08.2010 01:02:00 | carodejka

Zase jedna hezká z vesmírné dáli.

26.08.2010 14:49:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí