Správná láska

Správná láska

Anotace: ***

Sbírka: TY

Snažila jsem se spočítat,
kolik věcí chybělo by mi,
kdybys odešel
Prsty mi nestačily
Představy nestačily
Nedá se to vyčíslit ani pochopit
Nemohu na to ani pomyslet
Můj první - jediný...
To, co mi každý mohl závidět
Jediná dobrá věc, co se mi kdy stala
To největší, nejlepší, nejsilnější
To, co se stane jen jednou za život
A pak už nejde žít...

Snažila jsem se představit si samu sebe,
až budeš odcházet
Zhroutil by se mi svět
Jediné místo, kam jsem kdy mohla patřit,
rozplynulo by se mi před očima
jako vzdušné zámky
Poslední bitva mé nekonečné války
s tímhle životem,
se světem,
se všemi lidmi tam venku
Prohra bez krve, bez smrti,
a přece citelná a osudová
Bojovat znova?
Nikdy!
Nebylo by pro co bojovat
Nebylo by pro co umírat
ani pro co žít
Kdybys chtěl vážně odejít

Snažila jsem se spatřit realitu,
dokud jsi tu,
dokud v mé posteli spíš
Zjistila jsem, že ani neznám lásku
Poslouchej teď, když neslyšíš
Odkud jsem ji asi měla znát?
Dětství, puberta, rodiče...
Dveře bez klíče
Dům bez zahrady
Násilí, útěky, alkohol
Pohádky, romány
A teď jsem tady
Možná zmatená v tom, jaká má láska být
Strašně zmatená v tom, jaká mám být
Vyděšená, zoufalá a ublížená
Možná je má láska jiná
Přesto musíš vědět, že jsi to ty,
komu jsem tuhle svou zvláštní lásku dala,
komu bych tu správnou lásku dala,
kdybych věděla, jaká má být
Asi je to jedno
Chceš odejít
Dáváš mi naději, neříkáš nic přímo,
ale vidím ti na očích, že chceš jít
Tak skláním se k tobě ještě jednou
Líbám tvá ústa a pak tě nechám spát
Naděje?
Jen jedno vím jistě
Tou svou zvrácenou láskou
vždycky tě budu milovat
Tou nesprávnou láskou
nepřestanu tě milovat...
Autor unstoppable, 27.08.2010
Přečteno 331x
Tipy 1
Poslední tipující: al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí