Pro Jakinku

Pro Jakinku

Anotace: Mou (jednou snad) nejlepší, milovanou kobylku.

Já vím, že to nechápete,
proč když ani není moje,
vyměním klidně všechna moře,
za prosté kydání hnoje...

 
Že místo toho, abych snila,
o práci kdesi za oceánem,
tak malý domek s malou stájí,
je zamčený sen v srdci mém.


Že netoužím se dobře provdat,
a mít peněz tisíce,
ale prohánět se loukami a lesy,
to bych chtěla nejvíce.


Mám krásné vzpomínky,
na tohle léto s ní jako sen,
stále cítím srst její, to jak jsme mohly,
být jenom spolu, každičký den.


Vidím ji před sebou,
i to jak se mi na jízdárně fláká,
ona je nejlepší...
Moje milovaná Jaka.


Snad není ze všech koní nejkrásnější,
a pro vás ani zvláštní asi dosud,
ale pro mě bude navěky ta moje,
ta nejlepší kobyla, to je můj osud...


Miluju ji, a doopravdy,
žádnýho koně před ní tak ne,
a znám jich dost, malých i velkých
a ona jediná pro mě je...


Miluju její klus,
když jí nožičky kmitají,
i to loudání v kopci,
než pokusí se zmizet potají...


Miluju ten pocit
když se mnou cválala,
v tu chvíli, tam uprostřed těch polí,
byly jsme jen my dvě, ona a já.


Miluju její hřívu,
její čumáček, ouška, kopýtka,
očičko zdravý i nemocný,
ona je... Prostě moje Jakitka.


Klidně se pro ni poperu se životem,
a klidně třeba hned,
já jsem jí v létě dala slib
a ten chci dodržet.

Autor genca, 18.09.2010
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí