Jak namalovat portrét lásky

Jak namalovat portrét lásky

Anotace: Nechala jsem se inspirovat básní Jak namalovat portrét ptáka, od Jacquese Préverta...

Sbírka: Láska x-krát jinak

Nejdříve musíte namalovat ženu
krásnou jako den a tajemnou jak noc
pak namalovat muže
s ochranitelským objetím
Opřete obraz na slunce
do zahrady
na louku
nebo jen do okna
a tiše čekejte
Někdy se láska objeví hned
a jindy váhá celé roky
Poznáte jí tak že váš ret
se najednou orosí
změknou vám kolena
a v břiše létají motýli
Nesmíte ztratit trpělivost
čekat třeba celou věčnost
ona se jednou objeví
Když konečně láska
usedne na rám
buďte tiše jako myšky
čekejte až se osmělí
A až si láska najde váš pár
přitiskněte ústa k plátnu
a svým dechem ho oživíte
Pak jemně vyslovte své jméno
Teď už jste malířem
Autor Veronika Ulická, 02.10.2010
Přečteno 617x
Tipy 5
Poslední tipující: Zlatičko, Wor
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí