Runy lásky.

Runy lásky.

Anotace: Srdce a kosočtverce vyryté na lavičkách v parcích i jiných méně obvyklých místech připomínají ryté starogermánské písmo. Runy mohou mít i jiný význam, kupř. jako sloky písní. Laskavý čtenář ať si dosadí sám.

Miluji prsa pevná
a hruď v níž srdce tepe,
láska je píseň zpěvná
andělské dívky lepé.

Nahota k škodě není,
mám zálibu v Tvé kráse,
neslouží k zatracení,
spíš pozvedá nás k spáse.

Hle, runu lásky čísi ruka ryla,
vím, konec světa jistě nevěští,
stydlivá ruka dívčí by ji asi skryla,
...a pokud ne, ...není to neštěstí.

Srdce a kosé čtverce kdos tu vrývá,
...touhy i lásky, srdcí znamení,
co na srdci, to na jazyku člověk mívá,
...a bude tomu tak než zkamení.
Autor ota.pé, 21.11.2010
Přečteno 1129x
Tipy 16
Poslední tipující: Bíša, Psavec, Tichá Šárka, Kars, Mbonita, staranna, ZILA78, labuť, Květka Š., carodejka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kde jsou ty časy a vyrytá jména do kmenů
teď kosočtverce zdobí kmeny mladých šoumenů
ale i to je vyznání
ať žije stálé milování

21.11.2010 14:29:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí