Tango mezi ruskou ruletou a mým odvěkým popíráním, že jsem schopna milovat člověka-nikoliv sen.

Tango mezi ruskou ruletou a mým odvěkým popíráním, že jsem schopna milovat člověka-nikoliv sen.

Anotace: k dotvoření celistvého obrazu doporučuji poslech alba Relic dances od Silent Stream of Godless Elegy.Tato hudba mě svedla dohromady s tím, kterého před 61 léty má naivita stála život.Teprve až přestanete lásku hledat,sama si vás najde.

Filein (5. 3. 2005)

Žízní…
tenký na dva prsty
dotek retů nemocných od polibků…

Papír ohořelý s prstem načmárané dedikace
stvrzený krokem do schodů
ke kapli Františka Xaverského.

Řeže… jako náraz
když zemi rozrývá nasliněný prst.

Na splav chodí tančit
se šatem tenkým jako lata v pěsti
než půjdou vody spát.

Bledý
se sazí v oprýskaných rtech…
chomáče jeho vlasů sbíráš s únavou
z koberce u postele.

Zvoní… když na kaluži hladina se zlatí.
Zvoní… když měšec se ve sněhu ztratí.
Zvoní… když líbáš ho do zápěstí
(přestože víš o rezavé kudle, se kterou vrypy do kalendáře vyrýval)
Zvoní… když najdeš snůšku kůže (musel ze sebe ji strhat)…
Zvoní… objevil stromy.
Zvoní… otevřel pramen v ústech jiných.
Zvoní… hrana… zvoní… houpačka se vlní.
(Z)voní… prachem… (z)voní
dlaně slzy roní…
Zvoní… láska…
…ve smrti korálka citu…
Zvoní… to Miluji tě…
***
Přečteno 454x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí