Srdeční záležitost

Srdeční záležitost

Anotace: rychle napsané..nebyl čas tomu dávat nějakou formu..

Ač možná daleký svět,
kde sýkorka občas zatoká,
ač možná menší než květ,
kam bzukot čmeláků doznívá,
je to roklina…a tuze hluboká,
co spoustu pokladů ukrývá…

Nekonečná prohlubeň,
v níž ztuhlé magma spává,
kde po pár pohlazeních
obrovskou náručí
v proudech vyvěrává,
bublá a hučí
čerstvě horká láva,
od rána do samé noci
bývám nakažená
tou nejkrásnější nemocí…

Obrovské končiny
a stopy známých šlépějí,
co blízkostí Tvou voní,
to jak rozezníváš
písně ztracených nadějí
a tryskový dusot koní…

To hříva zavlaje po vánku
a chřípí probudí studánku
do drobných záchvěvů,
to tvář se štěstím orosí,
že už nikdy nebude
den bez úsměvu
a tráva bez rosy…

Tolik nádherného místa,
kam perličky rozséváš
do jednotlivých síní,
i když možná jsme
oba trošku jiní,
patříme k sobě,
tím jsem si jistá…

Protože ses stal
mou srdeční záležitostí
v okamžiku,
kdy se mé srdce
přiblížilo
a ucítilo
ozvěny
a sílu
toho Tvého…
Autor Jiná, 14.02.2011
Přečteno 487x
Tipy 35
Poslední tipující: Kars, ZILA78, Helena Lovecká, Danga, Amable seňor Marek, šuměnka, hypertenze, A. V. Nýmand, Gabrielle, zenge, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má srdeční záležitosti
mé červenání rytmem vlahosti
má horká tkáni, už mě pohosti...

15.02.2011 15:59:00 | šuměnka

Jejdamane... Ty máš vážně dar... Opravdu, ty umíš, pěkně od srdíčka... A to s tou rosou je nejkrásnější :-).

14.02.2011 20:00:00 | Berry

spojení...

14.02.2011 19:35:00 | enigman

Je nádherná a skvělá a já jsem si úžasně početla!Tomu říkám správný Valentýn!!!:)))

14.02.2011 17:51:00 | střelkyně1

Jestli rychle, pak ale z hloubky srdce a myslím, že i formu to má...

14.02.2011 17:04:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí