Co tě tíží?

Co tě tíží?

Anotace: -

Hvězdy na obloze se třpytí,
Tak poč nešťastná zdáš se být,
měsíc pro nás dva dnes svítí.
copak nechtěla jsi se mnou žít?

Možná, že v té dálce,
za hvězdami,
nový život čeká nás,
tvoje oči září jak dva drahokamy
vše ukáže jenom čas.

Vzpomeň, na naše první setkání
nechtěl jsem tě opustit,
čas tak rychle uhání,
nelze už ho zastavit.

Tak proč mlčíš, milovaná moje,
proč na tvářích slzy máš,
otevři již oči svoje,
smutná se mi velmi zdáš.

Smutná, spíše zadumaná,
správně-li jsem volila,
proto jsem tak uplakaná,
dlouho šťastna nebyla.

Pověz, milá, co tě tíží,
raduj se a usmívej,
temnota se k tobě plíží,
tak se na mne podívej.

Těžko je říct, co mě tíží,
ty to stejně nespravíš,
konec, ten se rychle blíží,
teď už chápu, drahý, víš...

Autor Findë, 18.03.2011
Přečteno 445x
Tipy 11
Poslední tipující: Thalia, Fanosh, Stříbrné srdce, Alien.v.v.s., Mraveneček, Kite.Kat, CULIKATÁ, Marcone
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"krátké" ale líbí se mi, že se snažíš udržovat rytmus. Pro některé to k básním nemusí patřit ale mě přijde, že když to jsou dobře volená slova a mají rytmus, tak je to báseň jak mám mít. :) Chybí ti k tomu málo;) Ale dějově se mi to líbí jen do čtvrté sloky.

10.05.2011 22:28:00 | Silvanas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí