Temno

Temno

Anotace: ...

Před očima se rozplývá moje temná duše,
stoupá vzhůru do nebe, ona odejít si může.
Však tělo zůstane samo tady,
všichni se k němu stáčejí zády.
Tělo žije, však bez duše je nicka,
tohle je ta krutost lidská.
Zkažený to svět, je to jenom hra,
každý hraje za sebe jako plavající kra.
Nechci to hrát, však hlava to má ráda,
jen nepřekousne to, mít tě za kamaráda.
Nemůžu tě obejmout a pusu ti dát,
jen se o své srdce neustále bát.
Bojovat o život, bojovat o lásku,
na konci přetnout tu cílovou pásku.
Trpět za štěstí, trpět za smutek,
udělat pro svět aspoň dobrý skutek.
Zemřít pro bolest, zemřít pro strach,
neslyšet pomoci, prožívat krach.
Každý jednou zemřeme, dnes nebo zítra,
upadneme do svého temného nitra…
Autor H.I.L., 28.03.2011
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Jiko, Trystan ap Tallwch
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Celá báseň jest velmi slabé formy, verše ti příliš komolí význam a vyznívají nuceně. Nicméně na věk v němž jsi to je slušné. Tip však dávám za poslední rým, který mi přišel... vynikající, jako vytržený z díla genia...

28.03.2011 20:27:00 | Trystan ap Tallwch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí