Curiosity..

Curiosity..

Anotace: .. Mars rover

Päť očí THEMIS-u plné sú prachu
ktorý sa zdvíha, keď Mars trieli k Slnku
svojich ďalších desať otvoril v strachu
že púder zhltne ho ako bavlnku

na južnom póle sa marťanské leto
začína deviatym aprílom, s búrkou
Spirit s kamerou do vetra opretou
v infrared režime na niečo žmurkol

pri zemi dovidí na to, čo orbiter
krúžiaci vysoko ak, tak len tuší
zvedavá si, viem, môj komentár bol by fér
lenže zákryt Slnkom downlink prerušil

o pár dní ďalší mars-rover sem vyšlú
pod názvom Zvedavosť, ak sa ho spýtaš
zo Zeme cez uplink, zbystri zrak i sluch
pochopíš všetko.. no tak, už sa chytáš?
Autor Petbab, 05.04.2011
Přečteno 372x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Azure angel, šuměnka, NikitaNikaT., enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

devátý apríl mě dostal...

06.04.2011 09:40:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí