Nerozuměl řeči hvězd

Nerozuměl řeči hvězd

Anotace: Ze sbírky: "Andělské tváře"

Sbírka: Andělské tváře

Nerozuměl řeči hvězd


Jedna hvězda z miliónu
na noční obloze září.
Já viděl ji vždy,
a přesto přehlížel.

Jak mladý námořník
s kompasem rozbitým,
plavím se na své bárce
a nerozumím řeči hvězd.

Pozdě já zjistil,
že není jednou z mnoha.
Že je jediná!
Je hvězdou, je sluncem,
je oblohou,
je vzduchem,
je vším, co ve svém srdci uctívám.

Trvá to dny, měsíce, roky.
K té hvězdě v dáli
se na své loďce plavím.
Mám ji tak blízko,
 a přitom dále a dále. 

Autor Miro Sparkus, 23.05.2011
Přečteno 481x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí