Sen o Venuši..

Sen o Venuši..

Anotace: .. planéte bez mesiaca

Zakrúžim okolo Venuše, nemá
nikoho, kto by ju obdivným zrakom
nespúšťal z očí, jej večná dilema
- byť zatienená hoc len malým fľakom

na kráse ubrala by, čierna bodka
mesiaca - znamienka na hladkej pleti
explozívnych nie je sĺz perlorodka
nemá čím uhasiť dva sírne kvety

trúfalý satelit má na orbite
ktorý sa znezrady vynoril pri nej
prvý obeh vyznel skôr rozpačite
a druhý, dar zo skrinky Pandorinej

z lásky k nej vzdá, nad ňou horiaci celý
v sálavom dychu z jej pľúc spopod vrstvy
búrkových mrakov pŕs, trochu prismelý
bol.. niet ho viac.. bude živý či mŕtvy?
Autor Petbab, 25.07.2011
Přečteno 268x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, hatlapatla, Květka Š., Juan Francesco de Faro, James Libustka, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ťažko komentovať. Pekná je. :-) st

28.07.2011 16:56:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí