10 dní a 10 nocí

10 dní a 10 nocí

Anotace: ..báseň asi týden stará, když mi nešel komp..

10 dní a 10 nocí
hlídám Tvé spaní
a sny ukládám do mechů,
než přichází slunce ranní
a já pokračuji
v počítání oddechů…
Chvílemi mám pocit,
že přesně vím,
o čem sníš,
kdy se nadechneš
a rty uvolníš…

10 dní a 10 nocí
objímám Tvou hruď,
obrovská opora a stráž,
tolik síly a klidu
pro mě v křídlech máš,
chvílemi mám pocit,
že přesně vím,
kdy mrkneš
a na mě se podíváš,
jak sluneční jas,
co roztává můj led,
chci už zas cítit
Tvé doteky řas
a ten laskavý pohled…

10 dní a 10 nocí
foukám Ti na čelo
a tvář držím v dlaních,
poslouchám Tvé tělo
a sním o stopách laní
po našich pláních
zlatavé stezky,
kde je nám dvěma
neskutečně hezky,
v závoji úplňku
a stínů svící,
chvílemi mám pocit,
že přesně vím,
co cítíš
a chceš říci…

10 dní a 10 nocí
smějeme se lechtání
a vzájemnému cvrnkání,
hladíš mě všude
a něžně líbáš,
neboj se neboj,
teď už nesníváš,
já Ti povídám,
jak moc krásně je mi,
snad jsme tu jen my dva
na téhle velké zemi,
konečně našli jsme to štěstí,
co jsme oba chtěli,
slyšíš ho,
jak do vlasů nám padá…
Pomalu níž a níž…
Někdy mi připadá,
jako bych Tě znala
svůj život celý,
jsi mi tak blízko,
kousíček ode mě
a čím dál blíž…

…Blíž a blíž,
že ani netušíš…
Autor Jiná, 21.08.2011
Přečteno 398x
Tipy 27
Poslední tipující: Petbab, nejsembásník, zenge, Tomáš Přidal, Juan Francesco de Faro, hašlerka, jitka.svobodova, Leedram, labuť, la loba, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tomu já říkám poezie,
s láskou se přece krásně žije ...

23.08.2011 07:16:00 | nejsembásník

Tady mluví opravdu velká láska!ST:-)) Tvůj styl se dá těžko napodobit, a Tvé psaní je opravdu nádherné!!

22.08.2011 18:02:00 | Tomáš Přidal

Zamilovaná...zasněná...

22.08.2011 09:42:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí