Planá růže

Planá růže

Anotace: Planá růže vždy tak krásná, vždy tak palčivě vonící, vždy kvůli lásce slzy ronící...

Planá růže

Zpívej planá růže
o lukách, jež voní,
o ženách, jež slzy roní,
když zamilují se do muže.
Tak zpívej polní ptáče
o krásné vůni ve vzduchu,
však ty nemáš potuchu,
proč mé srdce neskáče.
Zpívej krásná zahrado
o stromech se sladkými plody,
o proudech slané vody,
když má děvče chlapce rádo.

Lehnu si do měkké trávy,
zavřu oči a budu poslouchat,
jak se zahradou nesou zprávy
o dívce, jež si troufala doufat.
Teď planá růže naříká,
proč je láska slepá,
proč za ni dívka pyká,
proč to srdce tolik tepá.

Zpívej planá růže
o včele, jež tě opiluje,
o dívce, jež nic nezmůže,
jestliže se špatně zamiluje.
Autor Juřinka, 29.08.2011
Přečteno 388x
Tipy 6
Poslední tipující: labuť, CULIKATÁ, Marsinka, James Libustka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí