Pět smyslů k zapomnění

Pět smyslů k zapomnění

Anotace: jak zapomenout?

Jak zapomenout na tebe ?
Když spěšný pohled do tvých očí
je zážitkem mocnějším a krásnějším
než hodinový vyhlídkový let nad Českým rájem,
kde paprsek slunce polaskal
jasný obrys stínů skal
a obloha až průzračně modrá je.

Jak zapomenout na tebe ?
Když mi tvůj hlas a tvůj smích
v tlukotu srdce stále zní
a já o každém kroku, kam se dát,
chci si s ním živě povídat
Jak přeslechnout, hrom v nočních bouřkách ?
Jak zapomenout, ten nejněžnějsí hlas ?

Jak zapomenout na tebe ?
Když tvé ruky něžný hmat
mě stále chytá za kabát
a když spím či usínám
mění byt můj v krásný chrám
zda při pátrání po tvých ňadrech
nezůstane rtěnka na rtech?

Jak zapomenout na tebe ?
když na víně i na chmelu
i v každém herním levelu
na jazyku žhne tvá chuť
a já říkám, buď jak buď
když i v chuti hořkých rozinek
cítím tvůj sladký polibek

Jak zapomenout na tebe ?
Když tvá vůně dráždivá
v čichových buňkách přežívá
a nepřestává probouzet se po tisíce let,
ví jak zas a znovu dát se v let
a v dalekých zítřcích zavelet
kdy v stopách jemných jak pomněnky květ
již dávno opustila mozkovou šeď.
Autor Equus przewalski, 01.09.2011
Přečteno 606x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, La Ragazza con Bandiere Ceche, Trystan ap Tallwch, NikitaNikaT., tato22, Meriel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně povedená báseň. Chválím provedení . Srdcem popsané city s pohárem smutku.

21.09.2022 20:46:43 | mkinka

Ano. Pro pěknou potvoru.:-)

21.09.2022 20:53:33 | Equus przewalski

Líto mi toho, kdo zapomněl, co kdy miloval... Jsou v životě chvíle, kdy vzpomínky jsou tím jediným světlem v temnotě ;)

Hezky vyjádřeno ale... Tip za (po)cit ;)

10.06.2013 10:28:32 | La Ragazza con Bandiere Ceche

O jaký rozbor. Děkuji D

04.09.2011 15:28:00 | Equus przewalski

Pěkné počtení, opravdu ano... má to cit, hloubku, upřímnost, vnímají aj maličkostí, kterých si mnohdy člověk nevšimne hned... ST!**** opravdu zaslouženě.

04.09.2011 06:53:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí