Manon

Manon

Anotace: Ach Manon, Manon, Manon z Arassu... Jak oplatíš to vyznání?

Jsi tichý zázrak archandělů
v portálech chrámů stoletých.
Jsi jako květ, co láká včelu.
Jsi poslední i první hřích.

Jsi ten kdo růži na dlaždice
v kostele lehce odhodil.
Jsi plamenem té voskovice
co v dálce třpytně značí cíl.

Jsi snem jenž zdál se plavovlásce,
jsi pel na křídlech motýla.
Jsi rybka co se zřekla vlasce,
jsi perla, již jsem ztratila.

Jsi Apollon, bůh z Parnasu
Jsi dokonalý, prostý vad.
Jsem tvoje umřít pro krásu,
ty jsi mé lásce život dát.
Autor Descardea, 09.09.2011
Přečteno 407x
Tipy 8
Poslední tipující: vojtěška, Sýkorka07, jitka.svobodova, CULIKATÁ, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí