Neony

Neony

Anotace: když dva jdou ruku v ruce nočním městem...

Pod sprchou neonů
Dlaň v dlani vpitá
V závětří balkonů
Tma v očích bliká

On tiše kráčí s ní
Večer se rodí
Klidně, ať padne Řím
Ať vločky studí

V mrazivém předměstí
Tváře jim hoří
Snad je to předzvěstí
Přístavu v moři

Natruc všem neonům
Měsíc tmu kazí
Komínům vítr vzal
Na dluh pár sazí

Den v řece utopen
Noc stále mladá
V neonu přečte sen
Kdo písně skládá

On s ní a ona s ním
V zajetí noci
Vyrazí hledat Řím
A svět se točí...
Autor Jn.s, 09.03.2006
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera, máš u mě stovku. Nádherná poetika slov.

09.03.2006 19:49:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí