Pocit

Pocit

Anotace: ...

Vykoupala jsem se v zeleném čaji
pro mou vůni zvířata neumírají
horkost rozprostřená v polštářích
sebevědomě nahlíží
není to o síle ani o slabosti
zas jen o slovech
co si staví zámky
z pevných oranžových cihel –
nezničitelné absolutní moci.
Jak se nemohou nabažit mého vzdoru,
drze pozvednuté, vyzývavé tváře
-obětují s velkolepými gesty ztracené pěšce
pro zvýšení dramatičnosti dějové linie.
Přistupuji na vaši výzvu beze slov – Slova
Holýma rukama rozbíjím lhostejnost
na snesitelné kusy, nevnímám řezné rány,
úlomky nesouhlasu, kapky krve
zabíjím prázdnotu – tolikrát špatně pochopenou,
odmítanou vlastními představami
Představy?
Ty nechám vyhladovět,
umřít
neupřímnosti ublížím a budu poslouchat
jak naříká, budu se dívat, jak trpí
to všechno dnes večer
a možná ještě zítra
a budu oplakávat přítomnost,
která se bez varování přejmenovala na minulost
- spokojená ve své nedotknutelnosti,
ve své nezpochybnitelnosti
bez odkazu
To co vytéká z mých ran
nejsou kapky krve
je to lítost nad ztrátou Něhy,
je to soucit se vším
i s lhostejností –
unáhlenost je služka,
zoufale přimknutá ke strachu.
O nic Tě nežádám
snad
ani o Blízkost
Vykoupala jsem kytky v zeleném čaji
a už je zase dobře.
Autor Myška, 22.03.2006
Přečteno 440x
Tipy 2
Poslední tipující: Pevya
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST. Krásná, hluboká, posmutnělá báseň.

05.11.2009 10:50:00 | Pevya

...výborné 100...

20.02.2007 14:12:00 | WhiteSkull

Zdá se mi, což je docela zvláštní, že do vázaného verše dokážeš vložit mnohem větší hloubku než do volného...přestože jsi svázaná rýmem. I tahle báseň je krásná a nesporně má hloubku i dobré zpracování, ale u jedničky z tvých děl zatím jenom klepe na dveře, tedy alespoň u mě ano.Přesto 100.

22.03.2006 07:50:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí