Krásný den

Krásný den

Anotace: Básnička plná emocí a pocitů...

Krásný den,
překrásná noc střídá.
Chvíli v životě jsi král,
a hned ti bída ruce svírá.
Štěstí se v životě střídá,
je jak sen.
A trvá pouze chvíli...to než začne nový den.
S novým dnem přichází i nová naděje,
že snad spravedlnost občas na tom světě je...

Krásný den,
překrásná noc střídá.
Chvíli jsi bohatý a chvíli chudák jen,
který ani na skývu chleba nemá.
Všechno v životě je nestálé
jako láska nepoznaná,
pohlazení po tváři,
jež v krutou ránu může se změnit.
Jeden den se slunce vlídně tváří,
že podlehneš té jeho záři.
Další den se schová,
a nebe je plné tmavočerných mraků.
Má milá svou lásku jinému prodá.
A odhodí mě do šrotu, ke starým vrakům.

Krásný den,
překrásná noc střídá.
To vše už tady bylo,
svou píseň slavík zpívá.
A rázem je všude hrobové ticho.
Autor básníř, 21.04.2006
Přečteno 424x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí