Kde hynou oleandry

Kde hynou oleandry

Anotace: Tenkrát pršelo a pršelo. Znovunabytá samota mne neúprosně asimilovala a tohle byla poslední vlna vzdoru. A odporu.

Zasvěcené oleandry skrývají tklivý moment rosy,
neboť neznají třpytný klíč pláče, slzy osy.
Neznají za deště zmírat stará přátelství.
Jen hledí na naše utrpení, (v) šílenství!
S propadlým lístkem marně se snaží projít
a ještě naposled, beznadějně tajnou stezku najít… ven!
Neb kvetou nad živě pohřbenými srdci nás,
pokleslé chátry. Morous a osina!
Pláčou nad našimi osudy, knihami
stesku a samoty v (z) origami.
A když zrudlá záře červánků osvítí jejich květy,
pláčou sami a s našimi srdci. Ty metly!
Ty prastaré svině bezbožných chtíčů zalklé,
posledních přání arogantní sobeckosti mdlé,
poledních nálevů v uzavřených čajovnách
a pokleslých mravů v agonických mrákotách.
Tam hynou i ty oleandry, jež pijí z našich srdcí
zhořklou romantiku.
Autor Thilion, 08.09.2006
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ještě mě napadl text korespondující vzdáleně -Nick Cave -Where the wild roses grow...

02.10.2006 06:35:00 | Routa

velmi dobrá báseň,egoismus a biocentrismus perfektně negovány, ale když to začneme rozebírat je to pryč...

02.10.2006 06:31:00 | Routa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí