Manželský smog

Manželský smog

Anotace: Manželská krize... není vlastně manželství krok zpátky v lásce? Nebo jen neumíme žít s láskou a snubním prstenem pohromadě?

Nad Prahou dlí mlžný smog,
kolem zima z Tebe,
žádný vstřícný lásky krok
nedočkám se z nebe.

Jen ironie, vztek a zloba,
občas trocha mlčení,
ve dne, v noci do mě bodá
jed manželského koření.

Dny mlhy, bouřek střídá
vášeň, láska, sex,
bohatství bídu smíchá
jak čisté nebe blesk.

Jak rozumět mám Tvojí lásce,
miluješ či nenávidíš?
Kdy přede mnou chodíš v masce,
v posteli, když na mě křičíš?

V číši hladina narůstá,
dej pozor, ať nepřeteče,
k srdci cesta zarůstá,
trpělivost znaveně se vleče.

Láska není televize,
kterou zapneš, když náladu máš,
jednou nevyjde z krize...
Tak včas svůj postoj zvaž.
Autor Levandule, 20.09.2006
Přečteno 357x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jj, láska, natož pak manželství, kdo ví, jestli já se někdy vdám :)

23.09.2006 19:50:00 | NikitaNikaT.

Jo, tak to jsme my, "My dávno prokletí"

21.09.2006 13:42:00 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí