Podzim

Podzim

Anotace: Zase ten smutek...

Tak podzim vrátil se zas,
svým štětcem předvádí svůj um,
dědovi pod lípou na lavičce vázne hlas,
a on rukou v třesu popíjí rum,
vítr vane a listí žene koutem šedi,
chlad s ranní rosou třese s námi,
tmavnou střechy z nové mědi
a koloušek na kraji města,
chce zas teplo svojí mámi…
Luna žne jak v očích plamen,
a hvězdy mrazivě září,
přál bych si být teď s Tebou,
třeba doma u kamen,
zima mi třese s tělem a zuby drnčí,
já ztratil se v té širé noci
a nevím kudy k Tobě,
kolem smutno a tma jak v hrobě,
chtěl bych za Tebou moci…
Autor Bojador, 17.10.2006
Přečteno 440x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí