Jsem věčným poutníkem........

Jsem věčným poutníkem........

Anotace: Putuju za poznáním pravdy

Tajemný poutník

Cestuji světem všenádherným,
po cestách lásky bez starostí,
čaruju darem všelíbezným,
miluju vášeň bez bolestí.

Poznávám divy krásy lidské,
poutníkem tajemna mě všichni nazvývají,
v myšlenkách můzy starovédské,
pravdivé jádro oni nalézají.

Přichází první světlo poznání,
z ideí božské sladce vykřesané,
poslouchej lide moje vyznání,
v objetí středů bylo probuzené:

Láska se hlásí o své podíly,
v náručí vášní byly narozené,
poslyšte moji můzu jenom na chvíli,
půvabně zpívá v touze okouzlené.

Celičký svět jset tak trochu duální,
nebe a země skrývá zlatý střed,
kdo je tu dneska trošku normální?
pouze ten který uzří lotosový květ.

Já pravím Vám!!!
Autor Básník lásky, 20.12.2006
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí