Hoří můj ráj

Hoří můj ráj

Anotace: a zbyde jen peklo...

Mír, klid, světlo?
Hoří můj ráj.
Popel, nic, tma.
A ty držíš sirku.
Nemůžu se hnout,
Okovy těžký,
Uhlíky pálí mi pod nohama,
Foukáš, ať hoří.
Ticho ve mně,
Jen výkřiky do prázdna,
Bolí i obejmutí,
Pustopustej kraj,
Hoří můj ráj.
Polkneš,
Necítíš,
Sotva dejcháš,
Už nezbejvá moc času,
Cítím zvláštní vůni.
Jde ke mně,
Je čím dál blíž
A ty každou vteřinou dál,
Nezamáváš,
Necháváš mě tu,
Ať uhořím taky.
Možná jsem zbabělec,
Ale to teplo je příjemný.
Když zapomínám,
Usínám
A zase ta vůně.
Už jsi pryč.
Asi.
Nedívala jsem se.
Můj ráj shořel.
Je mi dobře,
Už je mi dobře.


Nikol Autratová
18/2/2012, 19:14
Autor squatt, 10.03.2012
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá, silná báseň, gratuluji! Woodooman

29.08.2013 15:39:41 | Woodooman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí