Starý rám I

Starý rám I

Anotace: tajemství

Starý rám I

Našel jsem krásný rám,
na půdě sto let starý.
Byla v něm fotka skoro bílá.
Pod vrstvou prachu
byl obrázek malý.

Já setřel jen tu vrstvu času
a náhle spatřil.
dech beroucí krásu.
Byla tam dívka skoro celá nahá,
jak drží v dlaních pramen vlasů
a v očích oheň.
Vypadala dravá.

A barva šedá a žena ušlechtilá,
o čem si ona asi tehdy snila.
Být pro obraz tento předurčena
a nerozplynout se,
nezmizet jako pěna.
A nikdy nezůstat v zapomnění,
když nám ten čas teče,
teče a vše se mění.

Našel jsem krásný rám,
snad byl příliš starý.
Já teď v ruce své ho mám
a cítím, že je stálý.
Na šíji růže,
snad byla i zlatá.
Kdyby snad byla oblečená,
řekl bych, ta žena,
ta žena je snad svatá.

Já jsem ho vytáhl na světlo,
na světlo mého času.
A tím jsem snad i zachránil,
tu nehynoucí krásu..
Proč já se dívám,
dívám na tu tvář,
jako by někdo poblouznil mé snění.
Že z toho obrazu jde pronikavá zář
a ani čas,
ten na tom nic nemění.
Autor donifan, 10.03.2012
Přečteno 330x
Tipy 4
Poslední tipující: básněnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná.. ať se ti tady dobře píše

10.03.2012 19:12:27 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí