Óda na šeď

Óda na šeď

Anotace: V názvu je snad vše

Když takhle ve svém koutě sedíš
na tváři podivnou šeď
všichni tě přehlídnou
nikdo se nezastaví, aby aspoň na chvíli
smočil prst v té šedi

pochopí snad někdo tuhle barvu
v celém svém úzkém spektru
jemné odstíny, pokaždé jiné
a pokaždé šedé

tančí ti po tváři ta podivná šeď
rmoutící a toužící
jen otevřít a dotknout se
a stát se opět barvou
populární a žádoucí

celá tahle šeď osvěcuje kout
jak pouta či pavučina přivazuje
do stavu, který je ostatními přisouzen
a pak jednají pod vládou této šedi

šeď expanduje vpřed, šeď se dere dál
už není jen na tvé tváři
je všude kolem a vtíra se i v nás
a stačí jen tak málo, jen se dotknout
a pak také trocha modré, žluté, zelené a červené
Autor lexus, 14.03.2012
Přečteno 317x
Tipy 3
Poslední tipující: Půlnoční, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi zvláštní básenka.

14.03.2012 11:36:59 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí