~Nad jezerem

~Nad jezerem

Anotace: ..on ji pozval na lekníny...

~~~*~~~

          Síla lásky           

*~*~*~*~*

 Nad jezerem

 u té skály

 tam si ti dva schůzku dali,

 on je vodník ona víla

 vždyť i to je lásky síla.

 On ji pozval na lekníny

 na růžové,lila,jiný…

 ona,jako každá „baba“

 květiny dostává ráda.

 

Za leknín dá pentli z vlasů

 vodník? Miluje tu krásu

 ty pentle na vrbu váže

 potom sbírku všem ukáže?

 Ale teď se oba objali

 a v jezeru pak plavali.

 

Před sumcem se zasnoubili

 před štikou si pusu dali,

 z té víly je paní vodnice

 a z jezera se stala světnice.

 Život? Ten byl jako z pohádky

 vlny bývaly jen z hádky

 ale jinak se tam šťastně žilo

 mnoho vodních víl se narodilo.

 

Na rozkvetlých leknínech sedají

 v noci moc krásně zpívají

 všichni tančí o půlnoci

 žáby,vážky,ryby,raci…

 A ráno,jak se rozednilo

 všem krásně u jezera bylo.

 

~~*~~*~~*~~*~~

 

Autor Květka Š., 14.05.2012
Přečteno 283x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, střelkyně1, Doradan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

úplně jsem živě viděla tu scénu z Kytice...o vodníkovi...:)

14.05.2012 18:56:18 | střelkyně1

lekníny jsou pěkný..

14.05.2012 16:47:26 | Doradan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí