Narozeninová deprese

Narozeninová deprese

Anotace: Dnes mám narozeniny a místo abych si je užíval, tak na mě padla malá depka. Tak jsem dodělal jednu věc, která to asi vše vystihuje.

Jdoucí na smrt:

Odpuste mi, milé dámy.
Přišli pro mě, už je čas.
Nebyly to jen zlé fámy,
klíči chrastí tlustý ras.

Slečnám přeji mnoho zdraví.
Opouštím temnou kobku.
Měním ji, a to mě baví,
za útulnější hrobku..

Plačte moje milé Múzy,
blížím se již ke konci.
Rány ztěžují mi chůzi!
Nedali vůz, lakomci…

Při životě mě drží sen,
(dřív jsem totiž dobře spal)
že každou noc a každý den,
jsem tě dlouze miloval!

Nemyslím spojení dvou těl,
byl to pohled nevinný.
Jak jsem se do ní zahleděl!
Jistě nejsem jediný…

Nu,.. je načase přestat snít.
Přede mnou je temná noc.
Mohu snad hrdě odejít?
Musím škemrat o pomoc!

Oprátka se tiše houpá,
uprostřed toho děje.
Člověk se až trochu rouhá,
když zjistí, že se směje.

Ještě než se však rozloučím
a poklesne mi brada…
To, o co se tu pokouším,
je vlastně malá rada:

Za lásku se umřít vyplácí,
opatruj ji v rukou svých.
A i když srdce krvácí,…

Bože…

Hřešit z lásky není hřích.
Autor Tomikk, 18.05.2012
Přečteno 856x
Tipy 5
Poslední tipující: Bartika, Tesk, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Narozeniny bys měl slavit veselejším dílkem. Každopádně u mě ST!

18.05.2012 09:21:30 | Tesk

Ve dvaceti jsem se odrazil doslova ode dna.Jak se to říká, co tě nezabije, to tě posílí?Díky Bohu, nezabilo a zdá se, že spíše posílilo:-).
No a Tvoje báseň - jinak to nejde, ST.

18.05.2012 09:07:18 | Jeněcovevzduchukrásného

Děkuju za povzbizení. Každopádně je to pravda, život musí jít dál...

18.05.2012 09:20:09 | Tomikk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí