Díky

Díky

Anotace: ***Těm nejstatečnějším stvořením na zemi***

Je snad v nich něco co nemohu mít?
Seslal je někdo snad odněkud shora?
Lepšího příkladu nemůžu vzít
Bůh nikdy nestvořil lepšího tvora

Ladností vyniknou, křehkostí okouzlí
Krásou nedostižné a ctností bohyně
Nezdolné, statečné od pout mě oprostí
Vášnivost sama, co tváří se nevinně

Mužové staletí k nohám jim padají
Mnohý jim závidí obrovskou moc
Králové nejvyšší pocty jim vzdávají
To ony jsou vládkyně, jejich je noc

Mám mnoho obdivu pro jejich vzhled
Však ještě více pro jejich péči
Od bolesti pomohou každému hned
Tím úsměvem svým, co rány léčí

Daly mi smysl a daly mi naději
Daly mi všechny do básní řádky
Nebyl bych jinde na světě raději
Než v jejich náručí co nejdřív zpátky

Matky a manželky, dívky a ženy
Milenky, královny, dámy a slečny
Líbezné ony, všechny jsou těmi
Za které můžeme být všichni vděčni

Díky vám všem chtěl bych teď dát
Za to že poznal jsem, co je to žít
Na dobrou noc já nechám si zdát
Jaké je s anděly na zemi být.
Autor Jan Čihoský, 07.06.2012
Přečteno 407x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí